Stenden en de NHL bundelen hun krachten. Kies jij voor één van onze opleidingen? Je vindt ze vanaf nu op www.nhlstenden.com

Stenden en de NHL bundelen hun krachten. Kies jij voor één van onze opleidingen? Je vindt ze vanaf nu op www.nhlstenden.com

University of Applied Sciences

Inschrijven, hoe doe je dat?

visual page

De NHL en Stenden bundelen hun krachten. Start je in september 2018 met een opleiding bij onze hogeschool? Dan schrijf je je in bij NHL Stenden Hogeschool. Voor februari 2018 schrijf je je nog in bij Stenden Hogeschool. Hieronder lichten wij dit verder toe.

Inschrijven voor februari 2018

Wil jij in februari 2018 starten met één van onze opleidingen? Dan schrijf je je nog in voor Stenden Hogeschool. Meld je direct aan voor de opleiding via Studielink. Bekijk in ons opleidingsoverzicht welke opleidingen de mogelijkheid bieden om in februari te starten. Hieronder vind je meer informatie over het inschrijfproces bij Stenden Hogeschool.

Inschrijven voor september 2018

Wil je in september 2018 met een opleiding beginnen? Dan schrijf je via Studielink in bij NHL Stenden. Kijk op de website van NHL Stenden voor meer informatie over het indienen van een verzoek tot inschrijving bij NHL Stenden.

Nog even rustig nalezen? Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt om je in te schrijven voor een opleiding aan Stenden.

Check eerst

 • Voldoe je aan alle toelatingseisen? Heb je het benodigde diploma en profiel wanneer je met de opleiding begint? Moet je misschien nog een toelatingsexamen of intake doen? Check het voor de zekerheid.
 • Om je aan te melden heb je DigiD nodig. Heb je nog geen DigiD? Vraag hem direct aan!

Intakegesprek

Heb je je aangemeld voor een duale of deeltijdopleiding? Dan kan het zijn dat we je uitnodigen voor een intakegesprek om met je te bespreken hoe goed de opleiding bij je past. Check het bij de informatie over de opleiding van jouw keuze.

Inschrijven werkt zo

Je schrijft je in op Studielink, de inschrijfportal van het ministerie van Onderwijs. Hiervoor heb je DigiD nodig. Volg de stappen:

 1. Maak een account aan. Je krijgt een persoonlijke Studielinkpagina. Belangrijk: selecteer op de startpagina het Nederlandse vlaggetje.
 2. Vul hier je opleidingsdetails in. Voor havo- en vwo-scholieren verschijnt hier het subkopje ‘Vakken’. Vul hier je vakkenpakket in.
 3. Klik vervolgens op Mijn opleidingen / Nieuwe inschrijving toevoegen:
 4. Selecteer de opleiding van jouw keuze. Gebruik de officiële naam. Deze vind je tussen haakjes bij de foto bovenaan de pagina over de opleiding.
 5. Bevestig de opleiding.
 6. Geef onder het kopje Instroommoment aan wanneer je met de opleiding wilt beginnen. Bevestig dit.
 7. Bevestig je inschrijving.
 8. Voer je betaalgegevens in en bevestig deze. Dit kun je ook later doen, als het maar vóór je inschrijving is.
 9. Volg de status van je inschrijving op je persoonlijke Studielinkpagina.

Na je inschrijving

Binnen een paar dagen ontvang je van Stenden een bericht over:

 • de opleiding of opleidingen van Stenden waarvoor je je hebt ingeschreven
 • de Studiekeuzecheck
 • het intakegesprek of de selectieprocedure
 • wat je verder nog moet aanleveren

Studiekeuzecheck

We adviseren om je voor 1 mei in te schrijven voor een studie als je in september wilt starten. Je hebt dan voldoende tijd voor het invullen van de Studiekeuzecheck. Deze Studiekeuzecheck is verplicht wanneer je je na 1 mei inschrijft voor een opleiding. 

Hoe beter jij je oriënteert, hoe groter de kans is dat je succesvol je studie doorloopt en hoe sneller je kunt afstuderen. De Studiekeuzecheck laat je zien hoe goed jij je hebt georiënteerd. Het levert je een individueel advies op. Het maken van de Studiekeuzecheck is verplicht als je je na 1 mei inschrijft, maar het advies dat hier uitkomt is vrijblijvend. Je bepaalt zelf of je met de opleiding begint.

Toelatingsprocedure

Het kan zijn dat je een toelatingsprocedure moet doorlopen, bijvoorbeeld een selectiedag, toelatingsexamen of studiekeuzegesprek. Check het bij de informatie over de opleiding van jouw keuze.

Regel de laatste stappen

Informatie over je opleiding

Wanneer begint je opleiding? Waar moet je zijn? Welke boeken heb je nodig? Het staat allemaal in de informatie die je eind juni/begin juli van Stenden ontvangt.

Vanaf 2018 gaan Stenden Hogeschool en NHL Hogeschool fuseren! We gaan verder als één hogeschool: NHL Stenden Hogeschool.

Ga verder naar www.stenden.com