Stenden en de NHL bundelen hun krachten. Kies jij voor één van onze opleidingen? Je vindt ze vanaf nu op www.nhlstenden.com

Stenden en de NHL bundelen hun krachten. Kies jij voor één van onze opleidingen? Je vindt ze vanaf nu op www.nhlstenden.com

University of Applied Sciences

Lector

Dr ir Albert Weishaupt

Sinds begin 2015 is Albert Weishaupt lector van het lectoraat Professionele Onderwijsorganisaties. Weishaupt werkt als directeur / bestuurder bij het Roelof van Echten College, een school voor voortgezet onderwijs in Hoogeveen. Deze school is in vele opzichten in ontwikkeling. Vooral aan de verbetering van de positie van de docent wordt hard gewerkt, met als doel een krachtige onderwijsorganisatie. Daarnaast is hij betrokken bij de schoolleidersopleiding Vakbekwaam.

Weishaupt studeerde Technische Natuurkunde aan de Universiteit Twente. In 1996 promoveerde hij daar op het onderwerp 'de vorming van titaan-disilicide lagen'. Zijn opleidingstraject kent een bijzonder verloop: van lts, mts en hts tot en met universiteit. Hier komt ook zijn diepere motivatie vandaan om bij te dragen aan 'goed' onderwijs voor alle leerlingen en studenten. Weishaupt was van 1979 tot 1986 docent natuurkunde aan de Christelijke MTS Hoogeveen. Na zijn promotie werkte hij tot 2015 in het toeristisch-recreatieve bedrijfsleven waar hij directeur was van educatieve dagattracties. 

Inauguration speech

Bij zijn benoeming tot lector in 2015 hield Weishaupt een inauguration speech (pdf).

Publicaties

  • Leeuwarder Courant, 12-01-2015: Doe het goede als docent (interview n.a.v. zijn inauguratie tot lector)
  • Geloof in je werk, 09-2014: bijdrage aan het boek onder de titel Het onderwijs heeft een bredere doelstelling dan alleen de technocratische.
  • Dagblad van het Noorden, 28-8-2014: publicatie over kwaliteit van het onderwijs en de rol daarin van docent en organisatie.
  • Verus (voorheen Besturenraad), 4-3-2014: De betekenis van het werk van Biesta voor het onderwijs.
  • Hoogeveensche Courant, 11-12-2013: De docent heeft de sleutel tot goed onderwijs.

Overzicht publicaties en presentaties (pdf).

Stenden Hogeschool en NHL Hogeschool zijn gefuseerd! We gaan verder als één hogeschool: NHL Stenden Hogeschool. Ga je binnenkort studeren en wil je meer weten over onze nieuwe hogeschool? Kijk dan op www.nhlstenden.com.

Ga verder naar www.stenden.com