Stenden en de NHL bundelen hun krachten. Kies jij voor één van onze opleidingen? Je vindt ze vanaf nu op www.nhlstenden.com

Stenden en de NHL bundelen hun krachten. Kies jij voor één van onze opleidingen? Je vindt ze vanaf nu op www.nhlstenden.com

University of Applied Sciences

Lector

Anne-Mei The

Anne-Mei The is cultureel antropoloog, jurist, consultant, schrijver, initiatiefnemer en ondernemer. Ze heeft naam gemaakt als onderzoeker en is schrijver van spraakmakende boeken over de langdurige zorg. Anne-Mei The is sinds juli 2012 bijzonder hoogleraar Langdurige Zorg en Dementie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA), waar zij het meerjarige onderzoeksprogramma Long-Term Care Partnership (www.partnershipforcare.uva.nl) heeft opgezet. Van 2010 tot 2016 bekleedde zij het lectoraat ‘Palliatieve zorg en dementie’ aan de Hogeschool van Windesheim in Zwolle.

In de afgelopen jaren is in het samenwerkingsverband tussen de KwadrantGroep en Anne-Mei The de ‘Sociale Benadering van Dementie’ ontwikkeld. Sinds 2015 is zij lector bij Stenden Hogeschool. Anne-Mei The en Roelof Jonkers zijn de initiatiefnemer van de Proeftuin Dementie Friesland en de landelijke Dementie Verhalenbank (dementieverhalenbank.nl) die in januari 2015 startten.

Inauguration speech

Anne-Mei The is in het najaar 2015 aangesteld als lector. Bij haar inauguratie op 23 juni 2016 hield The een inauguration speech

Publicaties

Anne-Mei The schreef diverse boeken. De eerste twee delen van een door haar geïnitieerde reeks over de Sociale Benadering Dementie zijn: 

  • The, A.M., Jonkers, R. et al. (2015) Het beste medicijn – Sociale Benadering Dementie. Amsterdam: (in eigen beheer)
  • Diverse auteurs – interviews met mantelzorgers, mensen met dementie, zorgprofessionals en andere deskundigen over dagelijks leven met dementie (2015). Van verhalen naar inzichten – een selectie uit de Dementie Verhalenbank. Amsterdam (in eigen beheer).

De bekendste boeken die Anne-Mei The zelf schreef zijn ‘In de wachtkamer van de dood’ (2005), over het dagelijkse leven in het verpleeghuis en ‘Verlossers naast God’ (2009), waarin artsen vertellen over het ontstaan van en hun eigen ervaringen met euthanasie in Nederland. Naast haar boeken verschijnen opiniestukken en interviews in landelijke media en vakbladen.

Stenden Hogeschool en NHL Hogeschool zijn gefuseerd! We gaan verder als één hogeschool: NHL Stenden Hogeschool. Ga je binnenkort studeren en wil je meer weten over onze nieuwe hogeschool? Kijk dan op www.nhlstenden.com.

Ga verder naar www.stenden.com