Stenden en de NHL bundelen hun krachten. Op de website van NHL Stenden vind je de actuele informatie van de opleiding Finance & Control (Bedrijfseconomie), de nieuwe naam van de opleiding Bedrijfseconomie.

Stenden en de NHL bundelen hun krachten. Op de website van NHL Stenden vind je de actuele informatie van de opleiding Finance & Control (Bedrijfseconomie), de nieuwe naam van de opleiding Bedrijfseconomie.

University of Applied Sciences

Bedrijfseconomie

(B Bedrijfseconomie)

Bachelor Degree, voltijd

visual page

In het kort

Ben je cijfermatig ingesteld, kun je goed problemen oplossen en durf je verantwoordelijkheid te nemen? Dan is de opleiding Bedrijfseconomie (BE) jouw studie!

 • Je maakt grote kans op een baan.
 • Je leert alles over geldstromen, beleggingen, investeringen, kostprijzen en jaarverslagen.
 • Je werkt veel in je toekomstige werkterrein.
 • Je kunt je stage, minor en zelfs je afstudeeropdracht doen in het buitenland.
 • Je volgt een brede opleiding en je kunt je ook specialiseren.

Loopbaan

Met het hbo-diploma Bedrijfseconomie op zak mag je jezelf Bachelor of Science noemen. Met het diploma maak je grote kans op een afwisselende en verantwoordelijke baan in de financiële wereld. Je kunt alle kanten op: het bedrijfsleven, de overheid en non-profitorganisaties in binnen- en buitenland.

Afwisselend werk

Met jouw bedrijfseconomische vakkennis ondersteun je managementbeslissingen, reken je budgetten door, maak je rapportages. Ook ben je de financiële schakel tussen de verschillende afdelingen van een bedrijf.

Beroepen

Je kunt aan de slag als:

 • hoofd administratie
 • accountmanager
 • assistent-accountant
 • financial controller
 • zelfstandig bedrijfskundig adviseur

Opleiding

De opleiding Bedrijfseconomie (BE) gaat over geldstromen, beleggingen, investeringen, kostprijzen en jaarverslagen. Je leert hoe bedrijven en instellingen organisatorisch, financieel en bedrijfseconomisch opereren. Je leert nadenken over nieuwe ontwikkelingen in business. In vier jaar word je opgeleid tot bedrijfseconomisch specialist, klaar voor de zakelijke wereld van morgen.

Jaar 1

Kennismaking met beroep

In de propedeusefase maak je kennis met je toekomstige beroep. Je houdt je bezig met de thema's organisatie, omgeving, bedrijfsvoering en onderneming. Je krijgt veel theorie, maar werkt ook al in de praktijk. Je gaat snel aan de slag met echte praktijkopdrachten.

Jaar 2

Verdieping leerstof

Je gaat dieper in op de stof waarmee je al kennismaakte. Je werkt aan de hand van de thema's informatiemanagement, investering, manager en internationalisering. Je volgt gastcolleges van praktijkdocenten en werkt samen aan opdrachten. Ook ga je regelmatig op excursie en bezoek je lezingen.

Jaar 3

Stage en praktijk

Je gaat op stage in binnen- of buitenland. Daar pas je je opgedane kennis en ervaring toe in de praktijk. Je krijgt een goed beeld van verschillende beroepen en functies en komt erachter wat het beste bij jou past.

Jaar 4

Afstudeerfase

Je rondt de opleiding af met een praktische afstudeeropdracht, waarin een bedrijfseconomisch probleem centraal staat. Deze opdracht voer je uit bij een bedrijf of organisatie, misschien wel je toekomstige werkgever!

Vaardigheden

Met het probleemgestuurd onderwijs leer je oplossingsgericht denken. Je ontwikkelt vaardigheden voor het werken in een team en leert werken met studenten met verschillende culturele achtergronden. Ook ontwikkel je praktische vaardigheden zoals vergader- en presentatietechnieken.

Meer weten

Benieuwd naar het complete overzicht van de opleiding? Download de brochure Bedrijfseconomie.

Specialisatie

Wij leiden onze studenten op tot brede bedrijfseconomen. In het derde jaar kies je een minor waarmee je je verder specialiseert, bijvoorbeeld Financial Service Management of Entrepreneurship in action.

Financial Service Management

Tijdens de specialisatie Financial Service Management (FSM) word je begeleid door docenten uit de beroepspraktijk en krijg je gastcolleges van professionals uit je toekomstige werkterrein. Je wordt opgeleid tot young professional in het financiële bedrijfsleven. Met de specialisatie Financial Service Management maak je grote kans op een baan!

Benodigd diploma

Voor de opleiding Bedrijfseconomie heb je één van de volgende diploma's en profielen nodig:

 • havo
  • C&M econ of m&o + wisA of wisB,
  • E&M,
  • N&T,
  • N&G econ of m&o

   

  Aanvullende eisen

  Heb je een havo-diploma? Dan ben je met Economie of M&O in je pakket direct toelaatbaar. Heb je deze vakken niet in je pakket, dan kun je toegelaten worden zodra je de toelatingstoetsen positief hebt afgerond.

 • vwo
  • C&M,
  • E&M,
  • N&T,
  • N&G
 • mbo
  • niveau 4

   

  Aanvullende eisen

  Heb je een diploma mbo niveau 4 en kom je uit het mbo-domein Techniek en Procesindustrie, Zorg en Welzijn of Voedsel, Natuur en Leefomgeving? Dan moet je met ingang van studiejaar 2015-2016 aan aanvullende eisen voldoen. Kom je uit een ander mbo-domein, dan gelden deze eisen niet voor jou.

Toelatingstoetsen

Voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan moet je slagen voor één of meer toelatingstoetsen. Meer informatie over de toetsen en hoe je je kunt voorbereiden vind je op de website Toelatingstoetsen.nl.

Vrijstelling

Heb je een vwo-diploma of een relevante mbo-opleiding afgerond? Dan kun je misschien vrijstellingen krijgen. Vraag ernaar bij iStudy: istudy@stenden.com of 058 244 11 00.

21+

Ben je ouder dan 21 jaar, voldoe je niet aan de toelatingseisen en wil je toch graag Bedrijfseconomie studeren? Meld je dan aan voor de 21+toets.

Praktisch

Start

September 2017
Februari 2018

Locatie

Emmen

Kosten

Kosten opleiding Bedrijfseconomie
soort kostenbedragperiode
wettelijk collegegeld*)€ 2.006,- 2017/2018 
boeken, readers € 800,- per jaar 

*) Heb je al een bachelor- of masteropleiding voltooid? Of voldoe je niet aan een andere voorwaarde voor het wettelijk collegegeld? Dan betaal je het instellingscollegegeld (€ 7.900,-) en niet het wettelijk collegegeld. Op de website van DUO vind je meer informatie over het wettelijk en instellingscollegegeld. We geven inzicht in de manier waarop het instellingscollegegeld wordt vastgesteld.

Studeren kost altijd meer dan alleen het collegegeld. Inschrijving en het behalen van studiepunten voor de studie wordt niet gerelateerd aan de gevraagde extra bijdrage.

Studie in Cijfers

Nieuwsgierig hoe de opleiding Bedrijfseconomie het doet in vergelijking met dezelfde opleiding bij andere hogescholen? Hiervan krijg je een goed beeld in Studie in Cijfers, ook wel de studiebijsluiter genoemd.

Vanaf 2018 gaan Stenden Hogeschool en NHL Hogeschool fuseren! We gaan verder als één hogeschool: NHL Stenden Hogeschool.

Ga verder naar www.stenden.com