University of Applied Sciences

Educational Needs

(M Educational Needs)

Master Degree, voltijd

visual page

In het kort

Werk je in het onderwijs en wil je jezelf verder ontwikkelen als professional in de speciale onderwijszorg? Begeleid je leerlingen of studenten graag bij het vinden van passend onderwijs? Dan is de Master Degree-opleiding Educational Needs jouw studie!

  • Je wordt in korte tijd opgeleid tot onderwijsprofessional in de speciale onderwijszorg.
  • Je koppelt de theorie gelijk aan de praktijk op je leerwerkplek.
  • Je wordt tijdens je studie begeleid door ervarings- en vakdeskundige docenten.
  • Je kunt een internationale studiereis maken en onderzoek doen in het buitenland.
  • Je haalt in één jaar je Master Degree-diploma.

Loopbaan

Met een Master Degree Educational Needs op zak kun je aan de slag als onderwijsexpert speciale onderwijsbehoeften in het primair- en voortgezet onderwijs en in het beroepsonderwijs.

Talentontwikkeling


Als Master of Educational Needs bied je een goed leer- en leefklimaat waarin alle leerlingen hun talenten kunnen ontwikkelen. Hierbij houd je rekening met verschillen in mogelijkheden, motivatie en interesses.

Beroepen

Je kunt aan de slag als:

  • leraar speciale onderwijsbehoeften
  • remedial teacher
  • zorgcoördinator/intern begeleider
  • expert op het gebied van taal of reken- en wiskunde
  • gedragsexpert

Opleiding

Tijdens je opleiding leer je voor iedere leerling of student de best denkbare passende leeromgeving te maken. Het handelen in de klas staat hierbij staat. Dit leer je vooral door de theorie gelijk te koppelen aan de praktijk. En door samen te werken en kennis te delen met medestudenten, professionals, de beroepspraktijk, lectoraten en (inter)nationale universiteiten.

Je kunt de Master of Educational Needs in één jaar afronden. Je werkt minimaal vier dagdelen op een leerwerkplek en bent twee dagen per week bezig met de opleiding. Je hebt keuze uit de leerroutes Leraar speciale onderwijsbehoeften primair onderwijs en Remedial teacher. Deze masteropleiding bieden we aan in samenwerking met Hogeschool Windesheim.

Afhankelijk van de leerroute volg je deze opleiding in Leeuwarden, Zwolle, Utrecht, Amsterdam of Hengelo. Vanaf september 2015 wordt deze master waarschijnlijk niet meer aangeboden in Hengelo, maar in Enschede.

Leraar speciale onderwijsbehoeften primair onderwijs

Je leert op een onderzoekende en handelingsgerichte manier zicht te krijgen op de specifieke onderwijsbehoeften van iedere leerling. Diversiteit is hierbij het uitgangspunt. Je leert deze behoeften te managen en realiseert op deze manier passend onderwijs voor ieder kind.

Remedial teacher

Je leert tegemoetkomen aan de speciale onderwijsbehoeften van leerlingen met taal- en leesproblemen en reken- en wiskundeproblemen. Je leert denken vanuit de mogelijkheden van leerlingen met leerproblemen. Je geeft vorm aan een effectieve leeromgeving op verschillende niveaus: van individueel naar groeps- en schoolniveau.

E-learning

Studeer je liever in je eigen omgeving en wanneer jij dat wilt? Je kunt de leerroutes Leraar speciale onderwijsbehoeften primair onderwijs en Remedial teacher ook via e-learning volgen. Je studeert dan vanuit huis en communiceert online met je studiegenoten en docenten.

Vaardigheden

Met het probleemgestuurd onderwijs leer je oplossingsgericht denken. Je ontwikkelt vaardigheden voor het werken in een team en leert werken met studenten met verschillende culturele achtergronden. Ook ontwikkel je praktische vaardigheden zoals vergader- en presentatietechnieken.

Meer weten

Benieuwd naar het complete overzicht van de opleiding? Vraag de brochure aan van Master of Educational Needs.

Benodigd diploma

Voor de Master Degree-opleiding Special Educational Needs moet je een bachelordiploma hebben. 


Baan

Je hebt minimaal twee jaar ervaring in het begeleiden van kinderen. Binnen je huidige baan heb je genoeg ruimte voor onderzoek en begeleiding van kinderen en advisering van collega's.

Praktisch informatie

Start

September

Locatie

Leeuwarden, Zwolle, Utrecht, Amsterdam, Hengelo/Enschede

Taal

Nederlands

Kosten

Kosten opleiding Special Educational Needs
soort kosten bedragperiode
wettelijk collegegeld*)€ 2.006,- 2017/2018 
boeken, readers € 445,- opleiding
internationale reisp.m.
laptop (BYOD)p.m.

*) Heb je al een bachelor- of masteropleiding in het onderwijs of de gezondheidszorg voltooid? Of voldoe je niet aan een andere voorwaarde voor het wettelijk collegegeld? Dan betaal je het instellingscollegegeld (€ 7.800,-) en niet het wettelijk collegegeld. Heb je al een bachelor- of masteropleiding behaald, maar doe je voor het eerst een opleiding op het gebied van onderwijs of gezondheidszorg dan is er sprake van een uitzondering en betaal je het wettelijke collegegeld. 

Op de website van DUO vind je meer informatie over het wettelijk en instellingscollegegeld. We geven zelf ook inzicht in de manier waarop het instellingscollegegeld wordt vastgesteld.

Studeren kost altijd meer dan alleen het collegegeld. Inschrijving en het behalen van studiepunten voor de studie wordt niet gerelateerd aan de gevraagde extra bijdrage.