Stenden en de NHL bundelen hun krachten. Op de website van NHL Stenden vind je de actuele informatie van de opleiding Hogere Hotelschool.

Stenden en de NHL bundelen hun krachten. Op de website van NHL Stenden vind je de actuele informatie van de opleiding Hogere Hotelschool.

University of Applied Sciences

Selectiedagen in Leeuwarden

visual page

Selectiedagen Leeuwarden

Na je aanmelding op Studielink kun je je aanmelden voor een selectiedag in Leeuwarden. Binnen een paar dagen na je aanmelding ontvang je :

 • Per e-mail de bevestiging van je aanmelding(en); 
 • Inloggegevens voor de website van de Hogere Hotelschool: Stenden Compass. Mocht je deze niet binnen 5 dagen na je aanmelding ontvangen, neem dan contact op via (058) 244 16 18 of hostprogramme@stenden.com. Via deze site moet je jezelf aanmelden voor een selectiedag. Je kunt je tot maximaal tien dagen voorafgaand aan de selectiedag inschrijven  
  Let op: vol = vol.

Inhoud Selectiedagen

Heb jij de kwaliteiten die je in de gastvrijheidsindustrie nodig hebt? Ben je voldoende gemotiveerd? We toetsen het op de selectiedag, een verplicht onderdeel van de toelatingsprocedure. De selectiedag wordt gebruikt als studiekeuzecheck.

Wat je kunt verwachten? 

 • computertest over algemene kennis en inzicht 
 • gesprek met docent
 • gesprek met student
 • gesprek met professionals uit de praktijk

Binnen 15 werkdagen na de selectiedag krijg je de uitslag of je bent toegelaten tot de Hogere Hotelschool. Ben je toegelaten? Dan is je toelating twee instroommomenten geldig.

MHS/MOH-studenten

Heb je de Middelbare Hotelschool afgerond en het diploma Manager Ondernemer Horeca gehaald? Dan volg je op de selectiedag een intakeprocedure met een iets ander programma:  

 • computertest over algemene kennis en inzicht
 • intakegesprek met docent
 • Ook moet je een aanbevelingsbrief van jouw school meenemen. Download de aanbevelingsbrief (PDF), print hem uit en laat hem ondertekenen en stempelen door jouw Middelbare Hotelschool.

Tijdens het gesprek krijg je advies of we vinden dat je kunt doorstromen naar de Hogere Hotelschool.

Selectiedata

Aanmelden voor een selectiedag kan tot 10 dagen voor de betreffende selectiedag. Let op: er is een beperkt aantal beschikbare plaatsen. Nadat een selectiedag vol is, kun je je hiervoor niet meer aanmelden.  

Start opleidingLeeuwarden
Februari 20181 en 8 december 2017
Inschrijven via stendencompass.com kan vanaf 2 oktober 2017
September 2018

9 en 23 februari 2018 
Overige selectiedata worden later in 2017  gepubliceerd.

Door de fusie van de NHL en Stenden duurt het iets langer voordat onze opleidingen in Studielink staan. Per 1 november kun je je via Studielink inschrijven. Daarna kun je je inschrijven voor een selectiedag op www.stendencompass.com 

* Inschrijven voor het duale programma (werken en studeren) is nog wel mogelijk.

Kosten

Er zijn aan deze selectiedag geen kosten verbonden. Dit geldt voor studenten die vanaf september 2017 starten. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid

Meer weten?

Heb je vragen over je inschrijving of selectie neem dan contact op met het IHM Student Centre: 058 244 16 18 (op werkdagen bereikbaar tussen 10.00 - 16.00 uur) of hostprogramme@stenden.com.

Regel de laatste stappen

Wanneer begint je opleiding? Waar moet je zijn? Welke boeken heb je nodig? Het staat allemaal op www.stendencompass.com.

Vanaf 2018 gaan Stenden Hogeschool en NHL Hogeschool fuseren! We gaan verder als één hogeschool: NHL Stenden Hogeschool.

Ga verder naar www.stenden.com