Stenden en de NHL bundelen hun krachten. Op de website van NHL Stenden vind je de actuele informatie van de opleiding Logistics Management duaal, de nieuwe naam van de opleiding Logistiek en Economie duaal.

Stenden en de NHL bundelen hun krachten. Op de website van NHL Stenden vind je de actuele informatie van de opleiding Logistics Management duaal, de nieuwe naam van de opleiding Logistiek en Economie duaal.

University of Applied Sciences

Logistiek en Economie

(B Logistiek en Economie)

Bachelor Degree, duaal

visual page

In het kort

Werk je in de logistiek, heb je ambities om door te groeien? Wil jij een jouw organisatietalent en probleemoplossend vermogen verder ontwikkelen? En wil je jouw praktijkervaring gebruiken en verrijken tijdens een opleiding? Dan is de opleiding Logistiek en Economie jouw studie! 

 • Je maakt grote kans om door te groeien binnen jouw vakgebied.
 • Je opleiding sluit perfect aan op je eigen werk.
 • Je maakt carrière terwijl je studeert.
 • Je leert alles over productie, goederenstromen, planning, opslag en vervoer.
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding van je docenten.

Flexibel studeren

De duale opleiding Logistiek en Economie is een flexibele opleiding. Het leertraject wordt afgestemd op jouw ervaring en behoefte. Hierdoor is de opleiding goed te combineren met jouw werk en privésituatie!

Werkveld

Met een Bachelor Degree Logistiek en Economie op zak maak je grote kans op een managementbaan in de logistiek. Dit biedt jou de mogelijkheid om door te groeien binnen je eigen vakgebied of een je carrière een nieuwe boost te geven. 

Afwisselend werk 

De opleiding Logistiek en Economie richt zich op marketing, productie, logistieke processen, interne organisatie en inkoop. In het studietraject word je opgeleid tot specialist op deze gebieden. In een managementfunctie heb je straks afwisselend en verantwoordelijk werk. Met jouw vakkennis regel je belangrijke bedrijfsprocessen zoals opslag, vervoer, planning en goederenstroom. 

Combineren werken en studeren

Blended learning

Je kunt je studie goed combineren met je werk en privésituatie door de combinatie van:

 • Werkplekleren: tijdens je werk ga je ook aan de slag met studieopdrachten en je brengt nieuwe kennis en vaardigheden direct in de praktijk.
 • Leren op school: je kunt lessen en trainingen volgen en samen met medestudenten werken aan opdrachten.
 • Online learning: je lessen voorbereiden in de digitale leeromgeving en het volgen van flitscolleges.

Beroepen

Na het afronden van de bacheloropleidingen kun je doorgroeien naar functies als: 

 • logistiek manager
 • planner
 • verkoopmanager
 • exportmanager
 • inkoopmanager

Opleidingsinhoud

In een aantal modulen leer je alles over het vak van logistiek manager en bedrijfsprocessen zoals opslag, vervoer, planning en goederenstroom. Je persoonlijke en professionele ontwikkeling staan centraal. Zo doe je de vakkennis en vaardigheden op die je nodig hebt om projecten voor te bereiden en te coördineren en veranderingen in de organisatie vorm te geven. Verantwoordelijk en afwisselend werk! Binnenkort vind je op deze pagina meer informatie over de te volgen modulen.

Toelatingsesien

Voor de opleiding Logistiek en Economie heb je één van de volgende diploma's en profielen nodig:

 • havo
  • N&T econ of m&o,
  • N&G econ of m&o,
  • E&M,
  • C&M econ of m&o + wisA of wisB
  • 'oud' havo-diploma zonder profiel

   

  Aanvullende eisen

  Heb je een havo-diploma? Dan ben je met Economie of M&O in je pakket direct toelaatbaar. Heb je deze vakken niet in je pakket, dan kun je toegelaten worden zodra je de toelatingstoetsen positief hebt afgerond.

 • vwo
  • N&T econ of m&o,
  • N&G econ of m&o,
  • E&M,
  • C&M econ of m&o
  • 'oud' vwo-diploma zonder profiel
 • mbo
  • niveau 4
  • 'oud' mbo-diploma zonder niveau-aanduiding

   

  Aanvullende eisen

  Heb je een diploma mbo niveau 4 en kom je uit het mbo-domein Techniek en Procesindustrie, Zorg en Welzijn of Voedsel, Natuur en Leefomgeving? Dan moet je met ingang van studiejaar 2015-2016 aan aanvullende eisen voldoen. Kom je uit een ander mbo-domein, dan gelden deze eisen niet voor jou.

Toelatingstoetsen

Voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan moet je slagen voor één of meer toelatingstoetsen. Meer informatie over de toetsen en hoe je je kunt voorbereiden vind je op de website Toelatingstoetsen.nl.

Baan

Heb je een baan in de logistiek met een arbeidsovereenkomst van tenminste 24 uur per week? En bieden je werkzaamheden genoeg mogelijkheden tot leren? Dan kom je in aanmerking voor de duale Bachelor Degree-opleiding Logistiek en Economie. Meer weten? Bel met het secretariaat Logistiek en Economie: tel. (0591) 85 32 82.

Vrijstelling

Heb je een vwo-diploma of een relevante mbo-opleiding afgerond? Dan kun je misschien vrijstellingen krijgen. Vraag ernaar bij iStudy: (058) 244 11 00.

21+

Ben je ouder dan 21 jaar, voldoe je niet aan de toelatingseisen en wil je toch graag Logistiek en Economie studeren? Meld je dan aan voor het toelatingsexamen.

Inschrijven

Je kunt voor je deze opleiding aanmelden via Studielink. Na je aanmelding word je uitgenodigd voor intakegesprek. 

Kosten

Voor deze opleiding betaal je collegegeld. Het wettelijk collegegeld bedraagt voor het studiejaar 2017/2018 €2.006. In sommige gevallen betaal je het instellingscollegegeld. Dit is bijvoorbeeld het geval als je al eerder een bacheloropleiding hebt afgerond. Houd naast het collegegeld ook rekening met kosten voor het studiemateriaal.

Levenlanglerenkrediet

Het is vanaf september 2017 mogelijk een levenlanglerenkrediet aan te vragen bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Je kunt dan per jaar maximaal 5 keer het bedrag aan wettelijk collegegeld of lesgeld lenen. Het krediet is vanaf juni 2017 aan te vragen. Kijk voor meer informatie op de site van de Rijksoverheid. 

Praktisch

Contact

Meer weten over de opleiding? Of een persoonlijk gesprek aanvragen om kennis te maken met de opleiding? Neem contact op met Pieter de Jong via telefoonnummer 06 19 27 62 21 of e-mailadres pieter.de.jong@stenden.com 

Start

September 2017
Februari 2018

Locatie

Emmen

Instroommomenten

September en februari

Taal

Nederlands

Studiebelasting

Op vastgestelde momenten bezoek je een locatie van Stenden voor werksessies, coachmomenten en groepscolleges. Deze momenten worden aangevuld met digitale ondersteuning, bijvoorbeeld via videocolleges en digitaal lesmateriaal.

Experimenten flexibilisering

Deze opleiding is een van de opleidingen die wordt aangeboden vanuit de regeling “experimenten flexibilisering hoger beroepsonderwijs voor volwassenen”. Voor deze geaccrediteerde deeltijd en duale opleidingen zal de komende jaren specifieke aandacht worden gegeven aan het zo flexibel mogelijk aanbieden van de opleiding voor werkenden. Lees meer over wat dit voor jou (en je werkgever) kan betekenen

Studie in Cijfers

Nieuwsgierig hoe de opleiding Logistiek en Economie het doet in vergelijking met dezelfde opleiding bij andere hogescholen? Hiervan krijg je een goed beeld in Studie in Cijfers, ook wel de studiebijsluiter genoemd.

Vanaf 2018 gaan Stenden Hogeschool en NHL Hogeschool fuseren! We gaan verder als één hogeschool: NHL Stenden Hogeschool.

Ga verder naar www.stenden.com