Stenden en de NHL bundelen hun krachten. Kies jij voor één van onze opleidingen? Je vindt ze vanaf nu op www.nhlstenden.com

Stenden en de NHL bundelen hun krachten. Kies jij voor één van onze opleidingen? Je vindt ze vanaf nu op www.nhlstenden.com

University of Applied Sciences

Studeren en topsport

Ben je topsporter en wil je naast je sportcarrière een opleiding volgen? Geen gemakkelijke combinatie, maar Stenden Hogeschool helpt je graag bij het combineren van je sportambities en een studie. Stenden kan je op verschillende manieren ondersteunen tijdens je opleiding.

Overleg met decaan en vastleggen afspraken (onderwijscontract)

Je vraagt voordat je aan je opleiding begint een gesprek met een studentendecaan. Dit is het moment waarop je aangeeft dat je topsporter bent. Tijdens het gesprek bespreek je de mogelijkheden voor eventuele voorzieningen en aanpassingen in jouw opleiding. Denk aan het verminderen van de participatieplicht of een studiemaatje. Afspraken hierover leg je vast in een onderwijscontract topsport. Dit onderwijscontract wordt in overleg met jou en de opleiding opgesteld door de studentendecaan. Tijdens de studie zelf word je door jouw studiebegeleider hier verder in begeleid.

Studievertraging

Wanneer je door de combinatie studie en Topsport studievertraging oploopt, kom je onder voorwaarden in aanmerking voor een financiële tegemoetkoming uit het Profileringsfonds. De studentendecaan vertelt je hier graag meer over.

Contactpersonen topsport en studeren 

Voor informatie over aanmelden en ondersteuning tijdens de studie kun je terecht bij een topsport-decaan van Stenden. Je maakt een afspraak via iStudy:

Vestigingen Leeuwarden en Groningen
058-2441100
istudy@stenden.com  

Vestigingen Emmen, Assen en Meppel
0591-853192
istudy.emmen@stenden.com 

Stenden Hogeschool en NHL Hogeschool zijn gefuseerd! We gaan verder als één hogeschool: NHL Stenden Hogeschool. Ga je binnenkort studeren en wil je meer weten over onze nieuwe hogeschool? Kijk dan op www.nhlstenden.com.

Ga verder naar www.stenden.com